Skip to main content

Svinjski file sa đumbirom u soja sosu

Danas za ručak – svinjetina. Ali glavnu ulogu u ovom jelu zapravo igra đumbir. Njegova oštra, prodorna i pikantna aroma daje jelima specifičan ukus. Najlakše ćete ga oljušititi ako koristite nož za štedljivo guljenje, a posle ga možete seći na kružiće, štapiće ili ga pak narendati. Đumbir jela pomalo zaljućuje, ali im daje i osvežavajuću, neobičnu aromu koja će jelo oplemeniti.

Takođe, đumbir je izvanredan dodatak, svinjetini naročito, jer će umanjiti njenu masnoću.

Sastojci

Svinjski file – 500 gr

Šargarepa – 400 gr

Šampinjoni – 200 gr

Brokoli – 200 gr

Šećer – 20 gr

Soja sos – 50 ml

Maslinovo ulje – 3 kašike

Svež đumbir – po želji

Nudle – 200 gr

So & biber – po želji

 

Uputstvo za pripremu

Isecite svinjski file na kockice;

Narendajte đumbir, šargarepu iseckajte na sitno, šampinjone isecite na 4 dela;

Na zagrejano ulje spustite kockice mesa i samo ga kratko  propržite. Zatim dodajte ostalo povrće.

Par minuta dinstajte sve zajedno, pa zatim pospite sve šećerom, posolite i pobiberite i preliti soja sosom.

Sve to tako zajedno kuvajte na vatri 7 – 8 min.

Nudle stavite u duboku činiju zajedno sa brokolijem. Prelijte sve vrelom vodom i ostavite sve to tako poklopljeno 7 min.

 

Serviranje:

Nudle rasporedite po obodu tanjira, pa preko njih poređajte brokoli. Na sredinu tanjira stavite svinjetinu. Takođe, svinjetinu sa đumbirom u soja sosu možete preliti i preko nudli i đumbira.

 

Leave a Reply

Close Menu