Svinjski file sa đumbirom u soja sosu
Danas za ručak – svinjetina. Ali glavnu ulogu u ovom jelu zapravo igra đumbir. Njegova oštra, prodorna i pikantna aroma daje jelima specifičan ukus. Najlakše ćete ga oljušititi ako koristite nož za štedljivo guljenje, a posle ga možete seći na kružiće, štapiće ili ga pak narendati. Đumbir jela pomalo zaljućuje, ali im daje i osvežavajuću, neobičnu aromu koja će jelo oplemeniti.
Takođe, đumbir je izvanredan dodatak, svinjetini naročito, jer će umanjiti njenu masnoću.
Sastojci
Svinjski file – 500 gr
Šargarepa – 400 gr
Šampinjoni – 200 gr
Brokoli – 200 gr
Šećer – 20 gr
Soja sos – 50 ml
Maslinovo ulje – 3 kašike
Svež đumbir – po želji
Nudle – 200 gr
So & biber – po želji
Uputstvo za pripremu
Isecite svinjski file na kockice;
Narendajte đumbir, šargarepu iseckajte na sitno, šampinjone isecite na 4 dela;
Na zagrejano ulje spustite kockice mesa i samo ga kratko propržite. Zatim dodajte ostalo povrće.
Par minuta dinstajte sve zajedno, pa zatim pospite sve šećerom, posolite i pobiberite i preliti soja sosom.
Sve to tako zajedno kuvajte na vatri 7 – 8 min.
Nudle stavite u duboku činiju zajedno sa brokolijem. Prelijte sve vrelom vodom i ostavite sve to tako poklopljeno 7 min.
Serviranje:
Nudle rasporedite po obodu tanjira, pa preko njih poređajte brokoli. Na sredinu tanjira stavite svinjetinu. Takođe, svinjetinu sa đumbirom u soja sosu možete preliti i preko nudli i đumbira.