Skip to main content

Da li je burger brza hrana?

Ako ga kupujete na ulici ili u nekom restoranu brze hrane onda sigurno jeste, ali ako ste rešili da ga napravite i da to bude prava gurmanska avantura onda nije. Nije ni mnogo komplikovano, ali za dobar burger se treba potruditi. Za početak meso treba da bude iz proverenih izvora i nikako da bude krtina. Dobar burger da bi bio sočan mora se praviti od „prošaranog mesa“. Pod prošaranim ne mislim opne i žile već malo masnoće. Što se tiče prezli i žumanca u ovom receptu može i bez njih ali meni se ovako zaista više sviđa, a ova dva sastojka pomažu da se burger ne raspada, dakle olakšava mi posao pripreme što je svakako dobra stvar. Sa čime ćete služiti burger zavisi samo od vas i vaše mašte.

Sastojci

200 g junećeg mlevenog mesa, malo masnijeg „prošaranog“

1 žumance

1 kašika prezli

½ kašičice sitno seckanog ruzmarina

1 kašičica soli

½ kašičice bibera

1 lepinja za burger

1 list čedar sira

1 kašika ulja

 

Način pripreme

 

Mleveno meso pomešajte sa žumancetom, prezlama i začinima. Od dobijene smese formirajte burger.

Dobijeni burger pržite u tiganju na malo ulja sa obe strane. Burger ne mora do kraja da bude pečen ukoliko volite da jedete meso pomalo sirovo.

Lepinju za burger kratko zagrejte u rerni da porumeni.

Burger servirajte u lepinju zajedno sa čedar sirom.

Predlozi za prilog: hrskava slaninica, luk, senf, kečap, rotkvice, rukola, majonez.

Leave a Reply

Close Menu